tisdag 18 november 2008

Skräm dina vänner med golonka















Vill du chocka dina vänner ska du ta med dem till den polska restaurangen Krakow i Göteborg och rekommendera dem att beställa golonka. Detta kan bli mer än bara en måltid. Det kan bli en rysare. Särskilt om ditt offer är kycklingvegetarian, fiskätare eller helt enkelt som de flesta andra föredrar helstekt dansk fläskfilé utan fett eller vattenpumpade minimalistiska kycklingbröst.

Krakow, till skillnad från många mat- försäljare idag, hymlar inte med att det är något fyrbent som ligger på tallriken. De lägger fräckt upp två bitar, brutalt avlägsnade ur en gris. Rätten ser ut som något som blivit kvar i diket efter en trafikolycka, eller resterna av en välgödd självmordsbombare.

Golonka rekommenderas med senap, kål, stekt potatis och polskt, alternativt tjeckiskt öl i en halvliters- sejdel.

Foto av Henrik Bromander
















Inga kommentarer: